Tillbaka

Sätten att ta sig till Grimaldi är många. Det vanligaste är bil eller flyg men även tåg går bra. Det underlättar emellertid att ha bil på platsen eftersom det är ganska dryga backar från havet upp till Casan. Du som vill motionera klarar dig ändå bra utan bil.

Flyg: Enklast är att flyga till Nice och hyra bil där. Du kan också ta tåget till exempelvis Menton och sedan taxi. Från Nice flygplats till Grimaldi är det ca 5 mil och tar mellan en halv och en timme om man kör motorvägen (beroende på årstid. Augusti är den stora semestermånaden och trafiken mycket intensiv.).

Bil från Sverige: I huvudsak 2 huvudval. Aningen via Frankrike eller via Alperna och norra italien.

 

 

 

 

Grimaldi - Menton 2 km Grimaldi - Monaco 8km Gimaldi - Nice 32 km

 

Om man kommer söderifrån via Frankrike:
Sväng av motorväg mot Menton och följ sedan skyltningen mot italien (norra vägen) efter det att tullstationen passerats är det ca 1-2 km till en vägkorsning där det är skyltat "Grimaldi superiore".

Om man kommer österifrån genom italien:
Kör av motervägen vid avfart mot Ventimiglia. När du kommer ner i staden så kör du över en lång bro och omedelbart efer denna svänger du till höger och följer skyltningen "Menton/France". Vägen stiger nu kraftigt och går igneom tunnlar varefter man kommer fram till orden Latte. Su upp här så du inte svänger nedr på den södrar kustvägen utan följer den norra (till höger i korsningen). Du kommer att passera Mortola Hotel coh Hotel Eden. vägen är mycket vacker men krokig. Håll utkik eftewr skylten "Grimaldi Superiore" som visar en väg med svagt avvikelse åt höger. Oftar är skylten skymd så man inte hinner passera innan man ser den.

Kör genom den s k stadsporten in på Piazza Angeli. Parkera där. På dagen brukar det finnas plats parkeringsbromsa.

När du står med ryggen mot havet på piazzan ser du kyrkan mitt emot dig. Till vänster om kyrkan går en trappa upp till ett hus (se bilden). Där är det! Denna trappa leder till ännu en trappa som går rakt igenom huset. När du kommer till baksidan går du några trappsteg upp till vänster och så är du framme.

 

Entrédörren till Casa Gosta.

 

Kör genom den s k stadsporten
in på Piazza Angeli.

Tillbaka